+31 (0)6 579 04 421 hello@bodygeebenelux.eu

Hoe een 3D bodyscanner je kan helpen met het (her)openen van je fitnessclub

Wat ga je doen om leden weer te laten zien waarom ze graag lid zijn bij je club?

Veel sportscholen hebben niet nagedacht over wat er komt na het nemen van alle Covid-19 maatregelen voor veilige heropening. Aangezien je leden hopelijk niet langer bang zijn om terug te komen naar je club en te leren leven met nieuwe capaciteitsprocedures, zal je nog steeds manieren moeten vinden om ze te laten zien wat de meerwaarde is van een lidmaatschap bij jouw club.

Het opnieuw motiveren van je leden zal zowel een fysieke als een mentale uitdaging zijn.

Doelstellingen van je leden
Naarmate je leden geleidelijk terugkeren naar je sportschool, zullen ze waarschijnlijk terugkeren met een totaal andere mindset en doelstellingen. Veel zullen niet kunnen wachten tot de deuren weer open gaan, terwijl vele anderen waarschijnlijk nog aarzelen en of gewend zijn geraakt aan online classes/workouts of aan het buitensporten.

Je leden zullen ook onvermijdelijk nieuwe fitnessdoelen hebben. Velen van hen hebben de afgelopen maanden waarschijnlijk hun vooruitgang verloren, of dat nu krachtverlies, gewichtstoename of het niet maken van de gezondste levensstijlkeuzes is.
Een 3D bodyscan geeft een compleet beeld van het “nu” en alle belangrijke meetgegevens en maakt het makkelijk om trainingsdoelen vast te stellen.
Laat zien dat juist jouw club en trainers daar perfect bij kunnen helpen, doe je dat niet dan zie je straks een nog grotere terugloop van je ledenaantal want ze gaan dan elders op zoek naar (betere) opties of blijven doen wat ze de afgelopen maanden hebben gedaan om hun conditie op peil te houden.

Daarom is het van cruciaal belang om het contact met de leden en opgezegde leden te herstellen en ze te helpen om hun doelen weer te bereiken in jouw fitnessclub. Als leden proactief en gemotiveerd zijn, zullen ze snel weer zich thuis voelen. Om dit te stimuleren, moet je ervoor zorgen dat je alle leden de best mogelijke ondersteuning en middelen geeft om weer op het goede spoor te komen.

De (her)intake/kennismaking met je opgezegde en bestaande leden
Als je leden weer bij je binnen zijn neem de tijd om ze persoonlijk welkom te heten en het contact te herstellen. In dat gesprek bied aan ze te helpen met hun trainingsplan en doelstellingen.
Juist nu, na zo een langdurige sluiting, is het belangrijk om ook met leden die langer lid zijn een hernieuwde start te maken. Een intake, net als bij nieuwe leden, zal erg gewaardeerd worden. Help ze met hun schema, voeding en techniek. Een totale lichaamsmeting is vaak een perfecte start en met een Bodygee 3D scanner doe je dat in 90 seconden en ook nog eens zonder lichamelijk contact.

De meetgegevens en de 3D fotorealistische avatar bieden inzicht en een goed startpunt om te bespreken en geeft je leden een enorme motivatie om vol energie te gaan werken aan zijn of haar doelstellingen.
Nodig alle huidige en opgezegde leden uit voor een (gratis) 3D bodyscan, de ideale manier om contact te maken met een goede reden; immers je wil e laten zien dat zo ofwel goed bezig zijn geweest door zelf te sporten, of dat er zichtbare redenen (coronakilo’s) zijn om toch weer te gaan sporten.
De Bodygee 3D bodyscan met hun eigen avatar is beschikbaar in een persoonlijke app die ze alle inzichten en verbeterpunten laat zien.

 

De ultieme voor- en na foto
Iedereen kent de “voor- en na” foto’s van de reclame, maar nu hebben ze een image van zichzelf (de voor foto) waarbij je na bijvoorbeeld 6 weken opnieuw een bodyscan uitvoert en je ze de “na” foto kan laten zien. Hiermee benut je het volle potentieel van de 3D scan en door het visuele aspect je veel meer indruk maakt dan met gewone metingen en platte getallen.

De toegevoegde waarde is enorm, de makkelijke manier waarop je leden hun progressie zien en hiermee ook hun motivatie of de marketing waarde als ze hun resultaten delen op sociale media en met vrienden en collega’s.

Voeg waarde toe aan je club
Ook al mag straks weer open het zal zeker niet “business as usual “ zijn, je zal alles uit de kast moeten trekken om je klanten gemotiveerd te houden en dat je voorop loopt met innovaties anders gaan je leden of naar de concurrent of ze gaan voor de nieuwe mogelijkheden om zelf thuis te sporten.
Zorg dat je voorop loopt met service, kennis en technologie die waarde toevoegt voor je leden.

Meer informatie over de 3D bodyscanner van Bodygee; Klik hier