+31 (0)6 579 04 421 hello@bodygeebenelux.eu

Moet je niet meer zijn dan gewoon een sportschool?

Er is een nieuwe doelgroep ontstaan terwijl jij gesloten was.
Er is in de Covid-19 periode vaak gesproken over preventieve gezondheidszorg en het verlagen van het risico op bijwerkingen of zelfs overlijden. Gezonde, fitte, mensen zijn minder vatbaar voor, of zijn beter bestand tegen, het ernstig verloop van een (virus) infectie zoals Covid-19.
Fit en gezond zijn is, letterlijk, nog nooit zo belangrijk geweest.

Veel mensen zullen straks hun leefstijl willen aanpassen of zijn al daarmee begonnen en zo te zorgen voor een betere fysieke en mentale gesteldheid.
Belangrijk voor de fitnessbranche is dat mensen anders zijn gaan kijken naar gezondheid en hun persoonlijke welzijn en meer dan ooit bereid zijn daar beter mee om te gaan.
De pandemie heeft er toe geleid dat bedrijven en consumenten veel sneller dan normaal gewend zijn geraakt aan digitale omgevingen en communicatie. Technieken en toepassingen die anders wellicht nooit of pas over een paar jaar ontwikkeld zouden zijn, zijn nu binnen een paar maanden of zelfs weken geïntroduceerd en ook omarmd door het grote publiek.

Voor een fitnessclub is de publieke omarming van digitale technologie
zowel een uitdaging als een kans.

Fysieke en mentale fitheid

De gevolgen van de lockdowns en het sociale isolement en de impact die dit heeft op de fysieke en mentale fitheid krijgen in het algemeen nog (te) weinig aandacht.

Wat wel duidelijk is geworden is het concept van “gezondheid” meer is dan niet ziek zijn of worden.

Mensen realiseren zich dat fit zijn een noodzaak is en niet alleen -nice to have- is, maar ‘echte fitheid’ evenredig mentaal als fysiek betekend.
Als fitnesscentrum faciliteer je goed uitgeruste trainingsruimtes, (groep)lessen en hebben je trainers veel kennis over sport, bewegen en voeding maar gebruik je momenteel al die toepassingen en aanwezige kennis wel op de juiste manier om de veranderde kijk op, en verwachtingen van, bewegen en gezondheid te beantwoorden?

Nieuw soort klant

Deze nieuwe soort klanten zullen worden gemotiveerd door tastbare, echte verbeteringen in de gezondheid van hun hele persoon. Het zien, voelen en vooral begrijpen van de verbeteringen die het gevolg zijn van hun workout in jouw sportschool. Ze willen er niet alleen goed uitzien en fit zijn. Ze willen ook het hoe en waarom weten.
Afvallen, meer spieren en een beter uithoudingsvermogen zullen nog steeds wel de belangrijkste redenen zijn als je er naar vraagt, maar ze willen wel resultaat dat zichtbaar en meetbaar is.
Dit is waar jij als fitnessclub een grote rol kan spelen. Door gebruik te maken van technologie die niet beschikbaar is voor consumenten, terwijl je daarnaast de ervaring en expertise van je fitness coaches en personal trainers optimaal kunt inzetten om die resultaat gerichte trainingen te onderbouwen.
Zo wordt je meer dan een “gewone” sportschool.
De kern van deze hubs zal worden gevormd door technologie, fitnessapparatuur en expertise waartoe consumenten thuis geen toegang hebben. Hoewel er een explosie is geweest van fitnessoplossingen voor thuis, is het aanbod vaak beperkt tot één type oefening – zoals een indoorfiets of functionele fitness. Vergelijk dit met een volledig uitgeruste fitnessclub, gecombineerd met begeleiding van een aanwezige fitnessinstructeur, personal trainer of fysiotherapeut, en het is gemakkelijk te zien welke optie deze resultaatgerichte ‘nieuwe’ klanten waarschijnlijk zullen kiezen.
Cruciaal is dat sportscholen en fitnessclubs de juiste keuzes maken voor apparatuur en technologie die de aan verwachtingen van de nieuwe klantengroep voldoet.
En dat heeft vooral te maken met het zichtbaar maken van de resultaten.
Een 3D Bodyscanner is uniek in het zichtbaar maken van trainingsresultaat en daarnaast alle data presenteert om een goede analyse te maken van de voortgang.
Bodygee 3D bodyscanner
Dankzij de geavanceerde mogelijkheden zoals een fotorealistische avatar in 3D en omvang maten van alle lichaamsdelen krijg je ook alle data van lengte en gewicht tot vet percentage, BMR, WHR, BMI en nog veel meer waardoor klanten niet alleen hun lichaam beter begrijpen, maar ook verbeterpunten zichtbaar identificeren en doelen te stellen.
Kortom, door gebruik te maken van technologieën zoals Bodygee kunnen fitnessclubs gemakkelijk en nauwkeurig leden helpen om persoonlijke fitnessdoelen te stellen die voorziet in de behoefte van die (nieuwe) klant.

Maak een onuitwisbare indruk op je klant

Faciliteiten die “slechts sportscholen” zijn, bieden mogelijk statische weegschalen of
BIA meet apparatuur die erg onnauwkeurig of wisselend in resultaat is.
Voor degenen die verder willen gaan, is er een veel meer meeslepende en boeiende ervaring beschikbaar als het gaat om het identificeren, volgen en kwantificeren van resultaten voor klanten.
Met behulp van 3D-bodyscanners en andere methoden voor gezondheidsscreening kunnen de fitnesscentra van de toekomst meer inzicht geven in de algehele gezondheid van hun klanten.
Na een eerste scan kunnen clubs deze technologie gebruiken om mensen te laten zien hoe hun vorm verandert – iets dat geen enkele aanbieding thuis ooit zal kunnen doen.

Exploitanten van faciliteiten die verder denken dan ‘slechts een sportschool’ te zijn en technologie gebruiken, zullen voorlopen op hun concurrentie. Door technologie op een innovatieve, vooruitstrevende manier te gebruiken, kunnen ze hun klanten op een geheel nieuwe manier betrekken en behouden.

Leadgenerator
Fitnessclubs kunnen Bodygee uitstekend gebruiken als leadgeneratoren voor klanten.
Het aanbieden van 3D-gezondheidscan-pakketten tegen een kleine vergoeding betekent bijvoorbeeld dat elke keer dat een klant binnenkomt voor een scan, deze in wezen betaalt om een lead te zijn.
De fitnessbranche heeft het moeilijk gehad tijdens de pandemie, daar bestaat geen twijfel over. Maar de hele branche zal uiteindelijk alleen maar groeien. Mits je mee evolueert met je gebruikers.
Je klanten zijn veranderd de afgelopen maanden. Alleen ben jij mee veranderd met je klanten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van 3D bodyscan met Bodygee neem contact met mij op;
Rudy Pluijlaar
+31 6 579 04 421
rudy@bodygeebenelux.eu