Quantified Self
Quantified self (QS) is de term voor het fenomeen waarin mensen allerlei data over zichzelf meten en verzamelen met behulp van nieuwe technologie. Hoewel QS vaak gebruikt wordt om het meten van fysieke activiteit en fysieke voortgangswaarden aan te duiden, kan het ook om andere waarden gaan, zoals het slaappatroon, productiviteit en stress.
Essentieel voor QS is dat het niet alleen draait om het meten van data, maar dat deze data gebruikt wordt om te reflecteren op de huidige toestand en de voortgang over tijd. Neem de weegschaal. Bijna iedereen weegt zich af en toe om te kijken hoe hun gewicht is veranderd ten opzichte van de laatste keer. De laatste jaren heeft technologische innovatie de grenzen van wat mogelijk is qua QS flink verlegd. Nieuwe toepassingen vinden hun weg naar de fitnessclubs en hun gebruikers en vergroten daarmee de beschikbare hoeveelheid data, waardoor de mogelijkheden navenant toenemen.
Motivatie
Ik geloof er sterk in dat mensen hoofdzakelijk naar een fitnesscentrum gaan om gemotiveerd te worden. Ze zijn bereid om te betalen voor een lidmaatschap omdat ze zich realiseren dat ze hun doelen niet in hun eentje kunnen bereiken, zonder aandacht en ondersteuning van jouw personeel, faciliteiten en diensten. Je leden willen actief gemotiveerd worden om hen te helpen hun doelen te bereiken. Want motivatie vergroot de kans op duurzame gedragsverandering en juist duurzame gedragsverandering is de sleutel tot het bereiken van doelen. Zo simpel is het, hoewel dit tegelijkertijd ook de grootste uitdaging in onze branche is; mensen veranderen nu eenmaal niet makkelijk hun gewoonten.
Nieuwe technologie kan heel goed helpen om klantmotivatie- en beleving op verschillende wijzen te verhogen.
Zo kan de Bodygee 3D scanner je klanten helpen om de resultaten van hun trainingen te visualiseren en daarmee inzichtelijk te maken. De motiverende werking houdt niet op bij de scan en de trainer…
Bodygee heeft een eigen app waar de klant zijn of haar 3D scan en fotorealistische avatar en de statistieken kan inzien op de eigen telefoon en, belangrijk, ook kan delen op social media of vrienden en familie.
Onderzoek wijst uit dat sociale interactie een kerngetal is voor klantretentie: fitnesscentra waar leden een hoge mate van sociale interactie kennen, hebben een hogere retentiegraad. Echter, de meerderheid van fitnesscentra kent weinig tot geen sociale interactie, buiten misschien een begroeting aan de balie. Met voldoende visie en ambitie kun je technologie, zoals Bodygee, je laten helpen bij je inspanningen om klantbeleving en sociale interactie te vergroten.
Door middel van deze sociale groepen is het vervolgens mogelijk de sociale netwerken van je klanten te bereiken en je onderneming te promoten. Of ze het zich beseffen of niet, veel health clubs presteren juist zo goed omdat ze erin geslaagd zijn deze sociale gemeenschap onder hun leden op te bouwen.
Er gaat niets boven jezelf voor het eerst “in 3D” zien.
Het is een geweldige ervaring die mensen aanzet om hun gezondheid en lichaamsbouw vanuit een nieuw perspectief te evalueren.
Als fitnessclub krijgen je veel klanten die op veel manieren een persoonlijkere ervaring willen hebben en de 3D-bodyscanner van Bodygee past daar precies in. Het biedt jou een fantastische tool voor marketing, verkoop en ledenbehoud, aangezien leden hun fitnessvoortgang kunnen zien in een 3D-afbeelding en de bijbehorende statistieken. Het belangrijkste doel van het gemiddelde lid is om zich beter te voelen en er ook beter uit te zien.